web-design

Alegerea unei firme de web design!

Crearea siteului dvs poate fi un proces foarte dificil. Alegerea unei companii potrivite care sa faca acest lucru este extrem de importanta. Daca nu aveti o afacere de acest gen, atunci probabil ca nu aveti experienta in web design in cadrul companiei dvs. Construirea siteului va avea nevoie de timp si de cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont.

Astfel, pentru a crea un site pentru afacerea dvs, incercati sa tineti cont de urmatorii pasi:
1. Stabiliti-va obiectivele;
2. Determinati bugetul de care dispuneti;
3. Alegeti o firma de web design;
4. Alegeti o firma de hosting;

Stabiliti-va obiectivele

Inainte de a incepe cautarea unei firme care sa va ajute la proiectarea si implementarea websiteului dvs, alocativ ceva timp intelegerii obiectivelor pe care le doriti. Acest lucru va fi extrem de important deoarece va ajuta sa stabiliti asteptarile pe care le aveti de la firma pe care o veti alege sa se ocupe de proiect.

Astfel, pentru a va alege obiectivele, intrebati-va urmatoarele:
De ce doriti un site web?
Vindeti ceva?
Aveti un catalog de produse care se schimba regulat?
Care este publicul dvs tinta?
Aveti deja un brand?
Cine sunt concurentii dvs?
Concurentii au deja un site web? Daca da, cum arata acestea?
Daca vindeti ceva, veti accepta si platile online?
Cat de repede va doriti siteul?
Ce se intampla daca nu realizati un website pentru afacerea dvs?
Incercati sa raspundeti la fiecare dintre aceste intrebari si daca aveti timp, notati raspunsurile pe ceva. Acestea sunt intrebarile pe care cele mai multe companii de web design vi le adreseaza inainte de a incepe sa lucreze la proiectul dvs.

Determinati bugetul disponibil

Cat de mult sunteti dispusi sa platiti pe siteul afacerii dvs? Siteurile web pot costa de la 100 de euro la 100.000 de euro sau chiar mai mult, in functie de ceea ce vreti sa faceti. Insa orice ati dori, nu precizati firmelor de web design cu care discutati care este bugetul dvs. Intotdeauna incercati sa stabiliti pretul in functie de nevoile dvs, nu de buget.

Alegeti o firma de web design

Alegerea firmei este foarte importanta, astfel alocati o perioada de timp suficienta pentru a investiga toate optiunile. In continuare sunt cateva aspecte pe care va sfatuim sa le luati in considerare.

Design vs. implementare

In functie de domeniul de aplicare al siteului dvs, va trebui uneori sa alegeti doua companii diferite. Construirea unui site web este un proces extrem de tehnic. Proiectarea unui site web este un proces extrem de creativ. Procesul de creare a unui site este similar cu procesul in care construiti o casa noua. Inainte de a merge la o firma de constructii pentru demararea lucrarii, veti cauta un arhitect care sa creeze planul casei dvs. Realizarea unui plan detaliat este esentiala pentru estimarea timpului de executie si al tarifului, fara plan puteti sfarsi prin a plati o multime de bani pentru o casa care nu se potriveste nevoilor dvs. Crearea unui site web este exact la fel.

Revizuiti portofoliul

O companie de web design serioasa va avea intotdeauna un portofoliu afisat pe site in care sa isi prezinte lucrarile realizate pentru alti clienti. Va place ceea ce vedeti? Siteurile deja realizate au un stil care s-ar potrivi dvs? Trebuie sa tineti cont insa pe partea aceasta de stil, ca de cele mai multe ori clientii sunt cei care aleg designul si nu neaparat firma care l-a realizat, astfel incat de cele mai multe ori este posibil sa nu fie alegerile firmei.

Comparati preturile

Preturile pentru realizarea unui site web variaza. In mod normal, o companie de web design va folosi una din urmatoarele trei metode de tarifare:
Timpul si materialele pot fi variabile si astfel pretul sa fie facut in functie de numarul efectiv de ore petrecute la realizarea siteului dvs. De exemplu o companie poate percepe 10 euro pe ora. In cazul in care este nevoie de 100 de ore pentru crearea siteului dvs, pretul ar ajunge la 1000 de euro.

Tariful fix: unele firme ofera un pret fix in momentul in care le prezentati exact planul dvs si atunci cand le explicati ceea ce doriti de la siteul ce urmeaza sa fie construit.
Tarifarea pe componente: unele firme de web design va vor taxa “pe pagina”. Realizand pretul in baza numarului de pagini ale siteului puteti controla costurile. Tineti cont insa ca este posibil ca unele firme sa aiba tarife separate pentru realizarea logo-urilor, bannerelor, imaginilor din site sau a altor elemente customizabile.

Tineti minte insa un lucru foarte important, niciodata sa nu semnati contractul pana nu stabiliti absolut toate costurile posibile pentru realizarea websiteului dvs. De asemenea nu uitati sa treceti in contract si perioada in care va fi realizat siteul si eventualele penalitati daca aceasta este depasita.

Solicitati intotdeauna mai multe oferte de pret pentru crearea websiteului afacerii dvs, insa sfatul nostru ar fi sa nu alegeti intotdeauna ce este mai ieftin, tineti cont si de ce va propune firma care va face oferta si de modul in care purtati discutia cu acestia, cat de deschisi sunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *