promovare-siteuri

Promovarea siteului – o necesitate dacă doriți rezultate

În acest articol ne vom referi doar la promovarea siteului, nu și la procesele anterioare de realizare și găzduire, așadar presupunem că deja dețineți un website. Însă, cel mai probabil, deja știți și dvs. că acest lucru nu mai este suficient, aveți nevoie și de vizitatori care să vadă produsele sau serviciile pe care le oferiți. Pentru a obține acest trafic aveți nevoie să promovați siteul, iar noi în continuare vă prezentăm câteva modalități.

Promovarea prin articole

Articolele sunt un mod foarte eficient de a promova un site din cauza faptului că ai posibilitatea să ajungi la o audiență aleasă chiar de tine. Procesul este unul relativ simplu, trebuie să alegeți bloguri și siteuri de știri ce au aceeași nișă cu firma dvs. Apoi luați legătura cu aceștia pentru a publica articole scrise de ei sau de dvs pe siteul lor. În acest mod veți obține și linkuri valoroase pentru siteul propriu dar și vizitatori cu o probabilitate mai mare de a face o conversie.

Construiți un blog

O altă metodă de a aduce trafic pe site este prin utilizarea unui blog propriu. Această metodă este foarte eficientă, însă are un dezavantaj major, acela că durata în care veți obține rezultate este una destul de mare. În timp, un blog cu articole interesante și unice îți va aduce din ce în ce mai mulți vizitatori care se pot transforma destul de ușor în clienți.

Social media

Social media este un alt loc de unde puteți aduce foarte mulți vizitatori, trebuie sa realizați conturi pe principalele rețele de socializare și video (Facebook, Google+, Twitter, Youtube) și să vă ocupați permanent de acestea, menținând o relație strânsă cu cei care vă apreciază paginile și oferindu-le constant subiecte noi și interesante din domeniul dvs de activitate. Dacă doriți o modalitate mai ușoară atunci puteți să utilizați și reclamele plătite pe aceste platforme care să trimită vizitatorii interesați direct pe siteul companiei dvs.

Reclame plătite

Cea mai comună și utilizată de a aduce vizitatori pe site este prin reclamele plătite, îndeosebi folosind Google Adwords și Facebook Ads. Principalul avantaj al promovării pay per click este că plătiți doar pentru vizitatorii interesați de ceea ce oferiți, astfel șansele de a realiza conversii sunt extrem de mari, mai ales dacă beneficiați de o campanie bine făcută.

Toate aceste modalități de a aduce vizitatori pe site au avantaje și dezavantaje, în general specialiștii care fac campanii de marketing folosesc mai multe metode dintre cele de mai sus în același timp, pentru rezultate mai rapide și mai bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *